Prusa mini clicking on fast retraction  

  RSS
aburgner
(@aburgner)
Active Member

Ive raised the hot end, checked the nozzle, adjusted the tension, opened the hot end and its as clean as a new car, tried to run hotter, when i pull the filament out it doesn't have a blob at the end its nice and pointed. all chat said was to raised the temp and then raise the hot end. please help.

Posted : 12/09/2020 9:17 pm
aburgner
(@aburgner)
Active Member

bump 

i guess no one cares?

Posted : 14/09/2020 3:03 am
joan.t
(@joantabb)
Veteran Member Moderator

What filament are you using?,

what temperatures are you using, ?

Has it ever printed properly? 

do you get filament out of the hot end, when you first  load filament?

have you tried printing with no retraction? 

you say the printer is clicking on FAST retraction. what is the printer like on normal retraction? 

have you changed anything in slicer, or on the printer?

What have you done to cause fast retraction? 

regards Joan

 

I try to make safe suggestions,You should understand the context and ensure you are happy that they are safe before attempting to apply my suggestions, what you do, is YOUR responsibility. Location Halifax UK...
Posted : 14/09/2020 4:50 am
aburgner
(@aburgner)
Active Member

I have not changed any settings from what prusa sets for the printer ..... I do not have any jams it prints great I did replace the hot end tube just because I was I was in there looking for clog I tried all different temps and after 2 different days with chat support I have them stumped they too also think it’s a bearing of some sort just trying to figure out the right one.

Posted : 14/09/2020 4:53 am
kevin1234567
(@kevin1234567)
Active Member

I have the same problem on FAST retraction (70 mm/s) set in prusaslicer system valor.

Posted : 14/09/2020 10:04 am
kevin1234567
(@kevin1234567)
Active Member

Is good valor Retraction velocity (70 mm/s) set in prusaslicer system valor or high valor ?

Posted : 27/09/2020 9:31 am
Share:

Please Login or Register