Notifications
Clear all

Is this belt off ?  

  RSS
Tbzehanz
(@tbzehanz)
New Member
Is this belt off ?

I tried to align but can't move the pully more :S

 

Best Answer by DRKMSTR:

EDIT: It looks like your pulley is installed backwards on your stepper motor - check the instructions posted below 😉

 

Hey @tbzehanz, have you checked that against the build instructions? 

https://help.prusa3d.com/en/guide/2-yz-axis-assembly_196824 - Start around Step 22

I re-aligned everything by checking my orientation on all my parts (especially the MINI-Y-belt-holder) and making sure I fully seated/installed the belt into the belt holder using one of the small Allen/hex wrenches, I also checked the orientation of the pulley on the stepper motor (see below)

Then I reinstalled everything and tensioned the belt lightly. To fully align things, I loosened the set screws on the pulley just enough where it wouldn't rotate freely, but it could slide in-and-out, I then pushed the axis (build plate) back and forth to find the proper alignment and re-tightened the set screws.

I hope this helps! 

 

Posted : 20/07/2021 12:10 am
Diem
 Diem
(@diem)
Noble Member

Look at step 23 on:  https://help.prusa3d.com/en/guide/2-yz-axis-assembly_196824

Which way round have you mounted the pulley?

Cheerio,

Posted : 20/07/2021 10:43 am
DRKMSTR
(@drkmstr)
Trusted Member
RE: Check the assembly Instructions

EDIT: It looks like your pulley is installed backwards on your stepper motor - check the instructions posted below 😉

 

Hey @tbzehanz, have you checked that against the build instructions? 

https://help.prusa3d.com/en/guide/2-yz-axis-assembly_196824 - Start around Step 22

I re-aligned everything by checking my orientation on all my parts (especially the MINI-Y-belt-holder) and making sure I fully seated/installed the belt into the belt holder using one of the small Allen/hex wrenches, I also checked the orientation of the pulley on the stepper motor (see below)

Then I reinstalled everything and tensioned the belt lightly. To fully align things, I loosened the set screws on the pulley just enough where it wouldn't rotate freely, but it could slide in-and-out, I then pushed the axis (build plate) back and forth to find the proper alignment and re-tightened the set screws.

I hope this helps! 

 

Posted : 20/07/2021 2:16 pm
Tbzehanz
(@tbzehanz)
New Member
Topic starter answered:
Thanks

Thanks for good eyes 😉 fixed 😀 

 

Posted : 20/07/2021 10:14 pm
DRKMSTR liked
Share: